Uitslag Super Sprint 20 juni in Schijndel)

Traditioneel wordt op de laatste maandag-training van het seizoen de Super Sprint wedstrijd gehouden. Daarbij stonden alle 25 meters op het programma voor de 35 zwemmers. De 137 starts zorgden voor 89 persoonlijke records. Een groot aantal zwemmers wist op vier afstanden een nieuw pr te zwemmen.

De eerste afstand, de 25 meter vlinderslag, leverde vier clubrecords en 23 persoonlijke records op. Tijn verbeterde zijn eigen clubrecord bij de jongens minioren 1-2-3 met bijna vijf tellen. Pim de Crom verbeterde zijn pr met ruim twee seconden en nam daarmee het clubrecord bij de jongens minioren 4-5-6 over van Gijs Deelen. Delane Lathouwers verbeterde het clubrecord bij de jongens junioren 1 en 2 dankzij een pr van bijna vier seconden. Tot slot verbeterde Sandra Schellekens haar pr en haar eigen clubrecord bij de dames met 0.09 seconde. Mark Schellekens zwom voor het eerst in zeven jaar weer de 25 vlinder en zwom 2,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd. Een grote verbetering was er ook voor Luc vd Loo, die 3,5 seconde sneller was dan een jaar geleden. Zijn broer Tom deed het zelfs nog beter: hij was vijf tellen sneller. Bas Bozelie, Marleen van Dijk en Fabiënne Messerschmidt zwommen twee tellen sneller dan hun oude pr's.

Op de 25 meter rugslag waren er drie clubrecords en wederom 23 pr's. De clubrecords kwamen op naam van Tijn Snelders (eerste keer), Delane Lathouwers (verbetering van zijn pr met twee tellen) en Shirley Voets bij de meisjes jeugd 1-2 (pr van 0.4 seconde). Ook hier waren er weer forse verbeteringen van persoonlijke toptijd. Zo was Luc drie seconden sneller dan ooit, Tom vier seconden, Pim en Anouk van Os 2.5 seconde en Wessel 2 seconden. Op deze afstand (en de schoolslag en vrije slag) kwam ook de nieuwste wedstrijdzwemmer aan de start. De 8-jarige Jelle Wouters is al langer lid bij het zwemvaardigheidszwemmen en heeft ook al een paar trainingen bij het wedstrijdzwemmen meegedaan.

De 25 meter schoolslag leverde drie clubrecords en 18 persoonlijke records op. Delane veroverde het clubrecord dankzij een pr van 2.5 seconde. Bij de heren zwom Mark van Dinther exact een seconde sneller dan ooit en nam daardoor het clubrecord over van Roel vd Kleij. Meest verrassende naam op de clubrecord lijst is wel die van Manissa vd Brand. Zij tekende voor haar allereerste clubrecord (dames) door 0.8 seconde van haar pr af te zwemmen. Marleen zwom op de schoolslag ruim drie tellen sneller dan een jaar geleden, terwijl Tom vier seconde sneller dan ooit was. Luc was drie tellen sneller en Martijn en Wessel beiden twee.

Op de slotafstand, de 25 meter vrije slag, werden drie nieuwe clubrecords en 25 persoonlijke records gezwommen. Tijn bleek, ondanks een zwaar kampweekend, in topvorm, want hij wist maar liefst 5.5 seconde sneller dan ooit te zwemmen. Shirley en Delane tekenden voor de andere twee clubrecords, dankzij pr's van 0.12 en 2.9 seconde. Rachel Brunnen bleef slechts 0.11 seconden boven het clubrecord van Lara vd Ven bij de meisjes junioren 2-3, ondanks een pr van 1.4 seconde. Mark Schellekens zwom een pr van bijna drie tellen, maar dat is niet verrassend, aangezien zijn oude tijd sinds november 2003 stond. Pim en Luc waren twee tellen sneller dan ooit, terwijl Tom daar nog een schepje bovenop deed met een pr van ruim 3 seconden. Marleen was 2,5 seconde sneller dan ooit. Bas en Valerie Messerschmidt  waren drie tellen sneller dan hun oude persoonlijke records. 

Net zoals voorgaande jaren worden er ook klassementen opgemaakt over de vier afstanden, door de gezwommen tijden bij elkaar op te tellen. Bij de meisjes junioren 2 was het erg spannend, maar uiteindelijk won Amy van Isa met slechts 0.68 seconde voorsprong. Bij de jeugd 1 was er een enigszins verrassende uitslag. Lara won zoals verwacht, maar de tweede plaats van Zoë en derde plaats van Demi waren vooraf niet voorspeld. Aniek eindige, vooral dankzij een matige schoolslag, op plaats vier. In het all-in klassement bij de dames won Shirley als verwacht. Ze had ruim twee tellen voorsprong op Sandra. De derde plaats was voor de sterk zwemmende Manissa. Bij de jongens minioren 6 won Pim en wist Bas Jeffrey met een verschil van slechts 0.08 seconde voor te blijven in de strijd om het zilver. All-in was de overwinning voor Mark van Dinther. Vorig jaar had hij slechts een minimale voorsprong op Roel, maar nu waren de verhoudingen beter zichtbaar, met ruim twee tellen voorsprong.

De uitslagen zijn te vinden via http://www.neptunus58.nl/Meets/2011-05-20%20Super%20Sprint/index.html

De klassementen over 4 afstanden vind je op http://www.neptunus58.nl/Meets/2011-05-20%20Super%20Sprint/CombinedEvent0.pdf

Tijden per zwemmer

 


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'